In de hedendaagse markt is investeren tot ver boven de traditionele aandelenmarkt gegroeid. Ook al zijn aandelen, obligaties en beleggingsfondsen nog steeds aanwezig in de doorsnee portfolio, er zijn veel andere mogelijkheden die ook winstgevend kunnen zijn op de lange termijn. Als je bereid bent er veel tijd in te steken. Zo’n mogelijkheid is vastgoedinvesteringen, een lucratieve manier om je pensioen op te bouwen. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Vastgoedinvestering vereist toewijding, onderzoek en planning. Als je geïnteresseerd bent in het investeren in vastgoed, zijn hier zeven tips die je op de goede weg zetten.
1. Ken de kosten
Om eerlijk te zijn, investeren in vastgoed is niet goedkoop. Woningen kosten nogal wat om te kopen, maar als je over het geld beschikt of bereid bent een lening af te sluiten, kan het de moeite waard zijn. Het is alleen niet zo eenvoudig als het kopen van onroerend goed en simpelweg kijken hoeveel het geld oplevert. Er zijn extra kosten waarmee je rekening moet houden: basisonderhoud, jaarlijks onderhoud, upgrades en uitgaven zoals nutsvoorzieningen en belastingen. Het is daarom van belang dat je de juiste personen om je heen hebt als het gaat om het financiële plaatje. Bij Staan kunnen ze voor jou een gedegen financieel persoon voor je recruiten.
2. Kies het soort onroerend goed
Je hebt dus genoeg gespaard om te investeren in onroerend goed. Nu moet je beslissen in welk type onroerend goed je wilt investeren. Je kunt huurwoningen kopen, zowel commercieel als residentieel. Je kunt verhuurder worden en een woning of appartement verhuren. Je kunt je woning gebruiken als Airbnb of voor vakantieverhuur.
Als je niet geïnteresseerd bent in het houden van woningen, kan je kiezen voor de commerciële optie. Of je kunt huurders vermijden en onroerend goed kopen om te spiegelen voor een sneller rendement. Voordat je een woning selecteert, moet je beslissen wat je plannen ervoor zijn en welke doelen je in gedachten hebt.
3. Onderzoek de buurt
Als het gaat om investeringen in onroerend goed, is locatie een sleutelfactor. Je wilt niet in een bepaald gebied kopen, alleen omdat de prijs goed is. Voer je due diligence uit: controleer de marktwaarde, de buurt en wat de locatie te bieden heeft. Het type verhuur waarin je geïnteresseerd bent, kan helpen bepalen waar je moet zoeken.
Onderzoek de concurrentie en bepaal of het door jou gekozen onroerend goed zich op een uitstekende plek bevindt voor zijn doel. Houd bij woon- of vakantieverhuur rekening met de gemeenschap, de nabijheid van populaire attracties en de levenswijze. Bekijk voor zakelijke verhuur de bevolking, parkeerplaatsen en demografie van het gebied.
4. Bescherm jezelf
Als je overweegt te investeren in één of meerdere eigendommen, overweeg dan om een naamloze vennootschap te gebruiken om ze te kopen. Een naamloze vennootschap kan je helpen met risicobeheer. De naamloze vennootschap is eigenaar van de eigendommen; mocht er iets gebeuren op die eigendommen, dan wordt je niet persoonlijk verantwoordelijk gehouden. Bovendien kan het hebben van een naamloze vennootschap je pensioenfonds beschermen als er iets op het terrein gebeurt.
Het kan ook “chequeboekcontrole” geven, wat kan helpen als tijd een factor is bij het verkrijgen van toegang tot je pensioenfondsen voor onroerendgoed gerelateerde aankopen. Na het openen van een naamloze vennootschap met behulp van je zelfgestuurde individuele pensioenrekening, is jouw account het bedrijf en ben je de toegewezen bedrijfsmanager. Dit proces geeft je toegang tot jouw geld wanneer je het nodig hebt; Dat betekent echter niet dat je geen bewaarder nodig hebt, of dat je het geld voor andere doeleinden kunt gebruiken. Alle verwijderde gelden moeten op het terrein worden gebruikt en elke opname moet aan je bewaarder worden gemeld. In plaats van meerdere accountwijzigingen in rekening te brengen, hoef je dit maar één keer te melden. Dit is vooral handig om minder vergoedingen te betalen.
5. Bedenk de voorwaarden
Nadat je jouw woningtype en locatie hebt geselecteerd, kan je de voorwaarden voor jouw investering bedenken. Bereken huur, vergoedingen, jaarlijkse kosten en noodfondsen om een lopend budget te behouden. Worden er hulpprogramma’s meegeleverd? Houd rekening met eventuele kosten en hoeveel financiering je nodig hebt om de kwaliteit van je investering te behouden.
Overweeg om een vastgoedbeheerder in te huren, vooral als je van plan bent om eigendommen op verschillende locaties te hebben. De sleutel is om dit van tevoren te beslissen, zodat je niet verblind wordt wanneer de rekeningen binnenkomen.
6. Koop onroerend goed, met groei in gedachten houdend
Wanneer je in onroerend goed investeert, wil je het uiteindelijk misschien verkopen. Of je nu van plan bent het onmiddellijk om te draaien of er een tijdje aan vast te houden, je wilt winst maken. Het doel is om je woning te verkopen voor meer dan je ervoor hebt betaald. Bouw je vastgoed waarde op door eenvoudige upgrades of verbouwingen uit te voeren. Wanneer je de waarde van onroerend goed verhoogt, kan je het voor meer verkopen, en je harde werk zal zich enorm terugbetalen.
7. Houd belangrijke nummers bij de hand.
Voor investeringen in onroerend goed is een heel dorp aan mensen nodig. Hoewel je de macht hebt, ben je beperkt in wat je zelf met het onroerend goed kunt doen. Zorg voor een lijst met mensen die je nodig hebt om je te helpen bij jouw investering. Vastgoedbeheerders, een advocaat, een CPA, makelaars in onroerend goed en geldschieters zijn allemaal belangrijke bronnen. Houd ook rekening met iedereen die je nodig hebt om je eigendom in topconditie te houden: een inspecteur, loodgieters / elektriciens, een klusjesman, ongedierte bestrijdingsdeskundigen en aannemers. Hoewel je misschien niet al deze mensen van tevoren nodig hebt, is het goed om een paar betrouwbare telefoonnummers te hebben.
Investeren in onroerend goed kan een hele onderneming zijn; Als je het echter goed doet, kun je een succesvol bedrijf opbouwen. Neem de tijd en voer de nodige due diligence uit voordat je beslist of beleggen in onroerend goed iets voor je is. Zorg ervoor dat je de tijd en middelen hebt om je aan deze investeringsstrategie te wijden en bouw vandaag nog jouw pensioenfonds op.
Houd je van een uitdaging en bouw je graag mee aan een goedlopende organisatie? Heb je ervaring in een projectorganisatie en geef je graag financieel en analytisch advies? Check dan even deze finance vacatures.